nieuws

Cafetaria vraagt 1,56 euro voor frites met mayo

Horeca

Een frites met mayonaise kost gemiddeld 1,56 euro in de Nederlandse cafetaria. Dat blijkt uit onderzoek van de vakkrant Snackkoerier op basis van de honderden voor de Cafetaria Top 100 bezochte bedrijven.

Uit het onderzoek blijkt dat er behoorlijke regionale verschillen zijn in prijsstelling. Zo is de gemiddelde prijs in het noorden van het land 1,52 euro, terwijl in het zuiden 1,62 euro wordt berekend voor een bakje frites met mayo. In het midden van het land bedraagt de gemiddelde prijs 1,55 euro.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de kroket gemiddeld 1,18 kost. Een blikje fris gaat voor 1,37 euro over de cafetariacounter, terwijl een petfles fris gemiddeld 1,81 kost. Een broodje hamburger tenslotte kost gemiddeld 2,33 euro in de Nederlandse cafetaria.

Reageer op dit artikel