nieuws

Chef-kok voert varken peperdure truffels

Horeca

De Belgische sterrenkok Rudy de Volder voert zijn varken sinds kort truffels, een delicatesse van 250 euro per kilo. De Belg wil het dier zo trainen als ‘truffelzoeker’. Volgende week opent De Volder namelijk de eerste en enige Belgische plantage van deze bijzondere champignons.

De Volder koos voor Rabass, zoals het verwende varken heet, omdat het dier een bijzonder goede neus heeft. Voor zijn belangrijke taak krijgt hij verder veel rust en soms een korte wandeling, meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws maandag. De sterrenkok Rudy de Volder uit het Vlaamse Reninge werkt al elf jaar aan zijn plantage in Reninge. Hij heeft speciale grond laten invoeren uit Frankrijk.

De Volder heeft ook jonge eiken geplant met een rotte truffel bij de wortels. Die truffels moeten zich de afgelopen jaren hebben verspreid onder de grond. De Volder gaat zijn truffels dan serveren in zijn restaurant ’t Convent.

Reageer op dit artikel