nieuws

Club Med maakt weer winst

Horeca

De Franse reisorganisatie Club Méditerranée heeft in het eind oktober afgesloten boekjaar 2004/2005 een winst behaald van 4 miljoen euro. Dat bleek uit dinsdag gepubliceerde cijfers. Vorig jaar boekte de uitbater van vakantieoorden nog een verlies van 44 miljoen euro.

Het is voor het eerst sinds 2000 dat Club Med weer zwarte cijfers kan schrijven. De omzet kwam uit op 1,59 miljard euro, wat vrijwel gelijk is aan de omzet in het voorgaande boekjaar. Het bedrijf wist de schuld met 150 miljoen euro te reduceren tot 240 miljoen euro.

Volgens topman Henri Giscard d’Estaing, zoon van de voormalige Franse president Valery Giscard d’Estaing, is het verbeterde resultaat onder meer te danken aan kostenbesparingen door de fusie met de Franse hotelketen Accor. Ook de verkoop van bezittingen in Frankrijk en Marokko droeg daaraan bij. Club Med exploiteert wereldwijd ongeveer honderd vakantieoorden.

Reageer op dit artikel