nieuws

De wereld van Rembrandt in ijs morgen open voor publiek

Horeca

Op zaterdag 17 december 2005 gaan de deuren van het derde Nederlands IJssculpturenfestival, dat in Leiden wordt gehouden, open. De vele indrukwekkende ijs- en sneeuwsculpturen zijn tot en met zondag 26 februari 2006 in een thermisch gebouw van 2.500 m² op het terrein van de Groenoordhallen te bezichtigen. Op dit moment leggen de 50 internationale kunstenaars de laatste hand aan de tentoonstelling. Daarvoor hebben zij gebruik gemaakt van 300.000 kilo ijs en 150.000 kilo sneeuw.

Organisator van het derde Nederlandse IJssculpturenfestival is het organisatiebedrijf ProServ uit Eindhoven. Het Haagse bureau Inaxi Holland sculpture events is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de sneeuw- en ijssculpturen.

De bezoekers wordt aangeraden warme kleding en schoeisel te dragen. De temperatuur in de tentoonstellingstent bedraagt namelijk 8 graden beneden het vriespunt. Na hun tocht langs de sculpturen kunnen zij zich in de gezellige ‘Winterstube’ opwarmen met een kopje warme chocolademelk of Glühwein en genieten van andere winterse gerechten en dranken.

Speciale busjes worden ingezet om bezoekers die met de trein naar Leiden komen, tussen het station en de Groenoordhallen te vervoeren.

Reageer op dit artikel