nieuws

‘Dirk’ komt met restaurants in supers

Horeca

Supermarktketen Dirk van den Broek werkt aan de ontwikkeling van voedselpleinen met verschillende eetgelegenheden en een koffieshop. De restaurants moeten door derden worden geëxploiteerd.

Dat schrijft Het Parool. De eerste vestigingen moeten in het voorjaar van 2006 bij de supermarkten van Dirk verschijnen. De foodcourts moeten bij de grotere Dirks worden gevestigd. De restaurants moeten door derden worden geëxploiteerd, terwijl Dirk zelf de koffieshops voor zijn rekening neemt.

‘Het idee is dat mensen lange tijd in deze winkels verblijven. Daarom willen wij hen de mogelijkheden geven ergens te zitten en iets te drinken’, licht directeur Dirk van den Broek junior de plannen in Het Parool toe.

De supermarktketen haalt de inspiratie voor de pleinen uit Frankrijk, waar bijvoorbeeld een McDonald’s of tapasrestaurants gevestigd zijn op de voedselpleinen. Dirk van den Broek wil de pleinen vestigen bij de grotere winkels, zoals die in Zaandam. De kleinere vestigingen, zoals die bijvoorbeeld in Amsterdam te vinden zijn, komen niet in aanmerking.

Reageer op dit artikel