nieuws

‘Geen “penispaal” voor Hotel De Wereld

Horeca

Het vrijheidsmonument kan niet op het 5 Meiplein voor Hotel De Wereld in Wageningen staan. Het negen meter hoge monument, ook wel de penispaal van Wageningen genoemd, moet een plek elders in de stad krijgen.

Dat is het standpunt van de gemeenteraad, aldus een woordvoerster van de gemeente Wageningen dinsdag. Het college van burgemeester en wethouders neemt in januari een definitief besluit over de plaats van het monument.

Het Vrijheidsmonument veroorzaakt al maanden lang ophef in Wageningen. Het college wilde de zuil pal naast Hotel de Wereld plaatsen tegenover het Nationaal Bevrijdingsmonument. Het voorstel leidde tot weerstand onder inwoners van Wageningen. De Friese kunstenaar Hanshan Roebers heeft het monument gemaakt.

Reageer op dit artikel