Kinderen koken vijfgangendiner voor ouderen

Quiche, asperges, een courgettesoepje, rollade, zelfgemaakte appelmoes en als toetje een spies met vers fruit en een bolletje ijs. Acht Rijswijkse basisschoolleerlingen koken maandagavond een vijfgangenmenu voor dertig senioren in het centrum voor ouderen in het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust.

Het is een initiatief van de Stichting Welzijn Rijswijk. Zij vroegen acht kinderen van de naschoolse opvang of zij het leuk vinden om een avond in de keuken te staan voor senioren. Dit jaar is de kookactie voor het eerst.

De jonge koks hebben al twee keer geoefend in het Oude Raadhuis, met hulp van kookjuf Jeannette Poorter. ,,Het is een flinke klus. We hebben de soep en de quiche vast ingevroren, zodat deze lekker blijven. Ze weten nu hoe ze de tafel moeten dekken en ze hebben alvast een menukaart gemaakt.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.