nieuws

Neergeschoten Heineken-directeur dood

Horeca

Een van de twee directeuren van Heineken dochteronderneming De Bourbon, die eerder deze maand op het Franse eiland Réunion (bij Madagascar) werd beschoten, is aan zijn verwondingen overleden.

Dat heeft Heineken bekendgemaakt. Een doorgedraaide ex-werknemer van de bierbrouwerij opende op een personeelsfeest het vuur op twee Nederlandse directeuren. Het duo raakte zwaargewond. De 49-jarige schutter werd later bij een arrestatiepoging door de politie doodgeschoten, meldde de lokale krant Clicanoo.

Bij de schietpartij raakten de 45-jarige directeur van brouwerij De Bourbon en de 35-jarige financieel-directeur gewond. De 35-jarige man overleed zondag in het ziekenhuis. Hij was door een kogel in de nek getroffen. Ook de vrouw van een lokale werknemer raakte gewond. De schutter stond tot 2001 onder contract bij de bierbrouwer.

Reageer op dit artikel