nieuws

Nestlé en Lactalis willen Europese zuivelactiviteiten bundelen

Horeca

Nestlé wil met de Franse Groupe Lactalis een gezamenlijke Europese onderneming op gaan zetten voor het produceren en vermarkten van koelverse zuivelproducten. Wanneer het initiatief de goedkeuring krijgt van de mededingingsautoriteiten gaat het nieuwe bedrijf in de loop van 2006 van start. Nestlé zal daarin een belang van 40% krijgen en Lactalis neemt een belang van 60%. Er wordt een nieuwe raad van bestuur gevormd uit topmanagers uit beide ondernemingen.

De nieuwe onderneming gaat een reeks van zuivelproducten leveren, zoals yoghurts en desserts. Daarbij worden bestaande producten van de beide bedrijven ingebracht en zullen daarnaast nieuwe producten worden gelanceerd. Er wordt gebruik gemaakt van het Nestlé paraplumerk en andere bestaande merken zoals La Laitière, Svetlesse, Yoco, Fruttolo, Munch, Bunch, Ski, B’A en Bridelice. De nieuwe onderneming wordt actief in alle EU-landen en in Zwitserland en Noorwegen.
De omzet van het nieuwe bedrijf zal naar verwachting ongeveer 1,5 miljard euro bedragen.

Reageer op dit artikel