nieuws

Novartis verkoopt dieetvoedingdivisie aan ABN AMRO

Horeca

Farmacieconcern Novartis verkoopt zijn dieetvoedingdivisie Nutrition & Santé, vooral bekend van de sportdrank Isostar, aan investeringsmaatschappij ABN AMRO Capital France voor een bedrag van 220 miljoen euro. Nutrition & Santé was onderdeel van de business unit “Health and Functional Food”, die in november 2002 aan Associated British Foods verkocht werd. Het onderdeel Nutrition & Santé werd door Novartis niet als kern-activiteit gezien en heeft sindsdien te koop gestaan.

Nutrition & Santé, wat zijn hoofdkwartier in het Franse Revel heeft, is een van de toonaangevende bedrijven in de Europese dieetvoedingmarkt. Het produceert zowel functional foods (Gerblé en Céréal), dieetproducten (Gerlinéa, Pesoforma en Milical) en sportvoeding (Isostar).

De divisie is goed voor een omzet van circa 245 miljoen euro, voornamelijk in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en de Benelux.

Reageer op dit artikel