nieuws

Oranjehotel Leeuwarden van Bilderberg naar Eden Hotel Group

Horeca

De Eden Hotel Group heeft officieel getekend voor de aankoop van het Oranjehotel in Leeuwarden. Per 1 januari 2006 zal Eden de exploitatie van dit legendarische hotel verzorgen – dat nu nog eigendom is van de Bilderberg Groep. De Nederlandse hotelgroep exploiteert op dit moment reeds 7 hotels in verschillende Nederlandse steden. Het nieuwe Eden Rembrandt Square Hotel in Amsterdam opent in februari 2006 haar deuren.

Vanaf januari 2006 is de Eden Hotel Group de trotse exploitant van het Oranjehotel aan de Stationsweg te Leeuwarden. Het viersterren hotel – ideaal gelegen in het hart van Leeuwarden tegenover het station – beschikt over 78 kamers en suites. Ook is er een à la carte restaurant L’Orangerie, een Taverne en Pip’s pub. Voor journalistiek Nederland is het charmante hotel sinds 1962 het middelpunt voor de Elfstedentocht.

Mevrouw Ieteke Kloppenburg wordt met ingang van 1 januari 2006 de nieuwe General Manager van het hotel. Zij is afkomstig van het Best Western Cityhotel in Groningen, tevens een Eden Hotel, waar zij eveneens de functie van General Manager bekleedde. De Nederlandse hotelketen is van plan de kamers, badkamers en de vergaderzalen van het hotel aankomend jaar te renoveren.

Léon Dijkstra – algemeen directeur van de Eden Hotel Group – zegt over de aankoop: “We zijn heel blij met deze nieuwe aanwinst in het hoge Noorden. Mijn vader is hier ooit begonnen, dus we gaan weer terug naar onze roots.” Onlangs breidde de groep zich nog uit met het fameuze Amsterdam American Hotel. “Verder groeien verspreid door Nederland op toplocaties dat is precies wat we willen!”

Reageer op dit artikel