nieuws

Restaurant komt met kerstbomenlease

Horeca

Restaurant Puur in Dieren houdt er een bijzondere bijverdiensten op na. Het restaurant biedt kerstbomen met kluit aan die mensen na gebruik weer kunnen terugbrengen bij Puur. Het jaar erop kunnen consumenten voor een schijntje weer hun eigen boom terugkopen.

Dat meldt De Gelderlander. De eigenaren Majola van Dijk en Ron Gelderman van restaurant Puur willen voorkomen dat mensen na de feestdagen hun kerstboom bij het oud vuil zetten. Al menig consument maakt gebruikt van de kerstbomenlease van de Gelderse eetgelegenheid Puur.

‘De mensen die deze maand een Blauwspar met kluit aanschaffen voor vijftien euro, kunnen de boom terugbrengen. Volgend jaar kunnen ze hun eigen boom weer voor 7,50 euro meenemen. Wij zorgen ervoor dat de kerstboom uitstekend wordt onderhouden’, aldus Gelderman in De Gelderlander.

Restaurant Puur verkoopt dit jaar drie bomen: de Blauwspar, de Nordman en de traditionele groene kerstboom. Vanaf 2007 willen de horecaondernemers zelfgekweekte kerstbomen gaan verkopen. Ze hebben daarvoor een stuk grond van drie hectare beschikbaar. Op de dagen dat Puur dicht is, werkt het tweetal aan het onderhouden van de kerstbomen.

Reageer op dit artikel