nieuws

Rotterdam Sportjaar 2005 brengt 23 miljoen extra bestedingen op

Horeca

De manifestatie Rotterdam Sportjaar 2005 heeft 23 miljoen euro extra bestedingen opgebracht. Het themajaar omvatte onder meer negen grote sportevenementen, zoals Monaco aan de Maas, het WK honkbal en het WK skateboarding. Aan hotelovernachtingen besteedden bezoekers van het sportjaar 7 miljoen euro. Dagjesmensen gaven nog eens 16 miljoen in de stad uit.

Dat blijkt uit de voorlopige evaluatie van het sportjaar die woensdag bekend is gemaakt. In maart verschijnt een definitief overzicht. Rotterdam Sportjaar 2005 was een initiatief van het college van burgemeester en wethouders. Naar aanleiding van het themajaar kreeg de stad van de Europese Commissie de eretitel Sporthoofdstad van Europa.

De grootste sportevenementen, de Rotterdam Marathon, het formule 1-spektakel Monaco aan de Maas, het RAM-festival (auto- en motorsport) en de Red Bull Airrace trokken 2,11 miljoen bezoekers. Verder stonden 249 WK’s, EK’s, NK’s en andere wedstrijden op het programma, alsmede 32 seminars en congressen over sport.

Het afgelopen jaar leverde voor sportclubs in Rotterdam extra accommodaties of verbeteringen op. Zo zijn 45 trap- en speelveldjes aangelegd, werden tachtig gymzalen gemoderniseerd en kregen tien sportcomplexen kunstgrasvelden. De gemeente investeert de komende jaren nog eens ruim 29 miljoen euro in sportaccommodaties. Een daarvan is een 400 meter-kunstijsbaan in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel.

Reageer op dit artikel