nieuws

Rotterdams Café voor HIV-patiënten

Horeca

HIV-positieve hetero’s kunnen voortaan elke laatste vrijdag van de maand met elkaar borrelen in Rotterdam. Het Ron Wichmanhuis aan de Westersingel opent 25 februari voor het eerst de deuren van Café Plus.

Het is de bedoeling dat hetero’s met HIV elkaar in een informele sfeer kunnen ontmoeten. Een woordvoerder van het Ron Wichmanhuis hoopt dat HIV-positieve hetero’s in Café Plus beter aansluiting vinden bij hun lotgenoten dan tot nu toe het geval was. ‘Homo’s kwamen hier al langer over de vloer, maar voor hetero’s is de drempel blijkbaar te hoog.’

Het café is niet bedoeld voor therapie of kringgesprekken. ‘Het gaat er vooral om dat het gezellig is’, aldus de zegsman. Café Plus is open van 20.00 tot 23.00 uur.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels