nieuws

filmfestival rotterdam brengt aantal films terug met 20%

Horeca

Het Filmfestival Rotterdam gaat het aantal titels dat tijdens het evenement wordt vertoond met 20 procent terugbrengen. Dat heeft directeur Sandra den Hamer maandag gezegd. Het festival wil het aantal bezoekers niet terugbrengen, maar juist de films die wel worden vertoond, meer aandacht geven.

,,We willen het festival niet groter maken dan het is”, stelt Den Hamer. ,,Het gebeurt nu echter te vaak dat we interessante films maar één of twee keer kunnen vertonen. Door het aantal titels terug te brengen, krijgen de films die we selecteren meer kansen om meer publiek te bereiken.”

Den Hamer beklemtoont dat er niet in het aantal titels in het hoofdprogramma wordt geschrapt. ,,Het gaat vooral om de nevenprogramma’s en de korte films die we in willen krimpen.” Het festival hoopt zo een meer intieme sfeer op het festival te creëren.

Het Filmfestival Rotterdam is een van de grootste openbaar toegankelijke filmevenementen ter wereld. Dit jaar trok het festival meer dan 358.000 bezoekers. Een van de programma’s volgend jaar draagt de titel White Light en gaat over de relatie tussen films en hallucinerende drugs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels