nieuws

Disco-uitbater verdacht van afpersing

Horeca

Een horecaondernemer uit Roermond wordt ervan verdacht een 25-jarige plaatsgenoot te hebben afgeperst. Het zou gaan om een bedrag van 5000 euro. Aanleiding van de afpersing is een ruzie om een Oekraïense vrouw.

Justitie verdenkt de mede-uitbater van disco La Cave in Roermond van meer strafbare feiten. De gevangenhouding is daarom begin deze week met dertig dagen verlengd. De 57-jarige horecaondernemer werd 13 juni gearresteerd en wordt naast afpersing verdacht van het laten intimideren van huurders van zijn appartementen in de Limburgse stad.

De disco-uitbater zou niet hebben kunnen verkroppen dat een Oekraïense vrouw, die in La Cave heeft gewerkt, contacten onderhield met een 25-jarige vaste klant. De cafébaas zou de vrouw, die op zijn kosten in Nederland was, daarom hebben teruggestuurd naar Oost-Europa. Hij eiste van de 25-jarige man 5000 euro, omdat hij hem verantwoordelijk hield voor de verbroken relatie. Het bedrag zou de afperser aan de vrouw hebben gegeven voor levensonderhoud.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels