Al 500 restaurants hebben braille-menukaart

Ruim vijfhonderd horecagelegenheden hebben een menukaart in braille aangeschaft. Drie maanden geleden begon de stichting Meerzicht met het verkopen van de menukaarten voor blinden en slechtzienden aan restaurants.

Inmiddels hebben de HEMA, HapSnap en FEBO in navolging van de McDonald's voor al hun restaurants kaarten besteld. Ook een aantal kleinere ondernemers bestelde de kaart, aldus een woordvoerder van de stichting maandag.

Nu de grens van vijfhonderd restaurants is doorbroken, neemt de ANWB de gegevens mee in de zoekmachine op de website. Wie een restaurant zoekt, kan dus binnenkort ook selecteren of een braille-menukaart aanwezig is.

In Nederland hebben ruim 600.000 mensen moeite met het lezen van menukaarten. Blinden en slechtzienden nemen in een restaurant veelal een gerecht dat ze al kennen of laten de menukaart voorlezen.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.