nieuws

BCD Holdings in top drie zakenreisondernemingen

Horeca

Met een verwachte jaaromzet van 9 miljard dollar (7,5 miljard euro) treedt het Nederlandse bedrijf BCD Holdings dit jaar toe tot de wereldwijde top drie van zakenreisondernemingen. ,,Ik ben er trots op dat een Nederlands bedrijf, dat al internationaal opereerde, nu nog internationaler is geworden”, zei eigenaar John Fentener van Vlissingen woensdagmorgen.

BCD Holdings maakte een dag eerder al bekend dat het twee andere zakenreisondernemingen wil overnemen. Het gaat om TQ3, een dochteronderneming van het Duitse TUI-concern, en het Britse familiebedrijf The Travel Company. Met de overname van TQ3 zijn volgens het persbureau Reuters alleen al enkele honderden miljoen euro’s gemoeid. Fentener van Vlissingen wilde woensdagmorgen geen bedragen noemen, in verband met de belangen van de verkopende partijen. De aankoop van de bedrijven is gefinancierd via aandeelhouders en de banken ING en Bank of America.

De omzet van BCD Holdings schiet door de overnames omhoog met 80 procent. In 2005 lag de omzet nog op 5 miljard dollar, met een bedrijfsresultaat van 90 miljoen dollar (75 miljoen euro). Komend jaar zal het bedrijfsresultaat volgens Fentener van Vlissingen ,,fors hoger” zijn.

BCD Holdings wil dit bereiken door onder meer een verbeterde efficiëncy en kostenbesparingen door de grotere schaal van de onderneming. De overnames zorgen ervoor dat BCD wereldwijde dekking krijgt. De onderneming heeft straks vestigingen op alle continenten en in alle belangrijke zakencentra.

Daardoor blijft het een aantrekkelijke partner voor huidige klanten als Exxon Mobile, Nike, Daimler Chrysler, Times Warner, Pepsico, Deutsche Telekom, Akzo Nobel en ABN Amro. BCD Holdings heeft in de afgelopen tweeëneenhalf jaar een aantal plannen uitgewerkt. Een gang naar de beurs in New York en Londen is in een eerder stadium overwogen met een andere partner, maar uiteindelijk niet doorgezet omdat er te veel juridische en organisatorische haken en ogen aan zaten. ,,We zijn er met z’n allen trots op dat het uiteindelijk gelukt is”, zei Fentener van Vlissingen. ,,Er zijn ook dalen geweest, de beursgang lukte niet en dat kostte steeds maanden. Maar we hebben volgehouden om uiteindelijk tot dit resultaat te komen.”

Reageer op dit artikel