nieuws

Café met link Heineken-ontvoerder mogelijk aangeklaagd

Horeca

Burgemeester Marie van Rossen van Alkmaar overweegt aangifte te doen tegen Leon van der Helm van café Oud Bruin in de Noord-Hollandse stad. Van der Helm zou volgens Van Rossen geheimhouding in een Bibob-onderzoek hebben geschonden. Alkmaar beweerde onlangs dat Van der Helm contacten heeft met Heineken-ontvoerder Willem Holleeder.

Van der Helm vertelde eind vorig jaar in de Alkmaarsche Courant dat Van Rossen had besloten geen vergunning aan café Oud Bruin te geven. Dit vanwege een onderzoek in het kader van de wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur, de Bibob. Naast een link met Holleeder zou Van der Helm contacten hebben met de omstreden ondernemer Erik de Vlieger.

In een reactie in de krant klapte de withete Van der Helm uit de school: ‘In het Bibob-rapport staat dat Van der Helm, Holleeder en De Vlieger op ongekende wijze bezig zijn om horecazaken in Alkmaar over te nemen en daarbij niet schuwen geweld te gebruiken en dat wij een bedreiging vormen voor de openbare orde. Er worden dingen over mij gezegd die kant noch wal raken’.

Verkeerde keelgat
Deze uitlatingen zijn Van Rossen weer in het verkeerde keelgat geschoten. De Burgemeester zegt binnenkort te besluiten of Van der Helm wordt aangeklaagd. Volgens het Noordhollands Dagblad is ze gerechtigd om hem aan te klagen. Van der Helm is partner van Yvonne Al, die formeer eigenaresse is van café Oud Bruin.

Volgens internetencyclopedie Wikipedia is Holleeder een invloedrijke crimineel. Holleeder was in november 1983 één van de ontvoerders van Freddy Heineken en diens chauffeur Ab Doderer. Hij was in die tijd getrouwd met een zus van de vermoorde topcrimineel Cor van Hout. De zus van Van Hout werkte jarenlang voor Heineken.

Reageer op dit artikel