nieuws

Caféverleden Rotterdam in boekvorm

Horeca

Rotterdamse cafés van weleer zijn door schrijver Joris Boddaert vastgelegd in het boek ‘Rotterdamse cafés’. Het gaat om bedrijven die inmiddels zijn verdwenen en hoofdzakelijk in het centrum van de havenstad waren gevestigd.

Rotterdam kende voor de Tweede Wereldoorlog een enorm aantal cafés. De stad telde op een gegeven moment ruim 1.300 kroegen. Dat waren er zelfs meer dan Amsterdam. Stadschroniqueur Boddaert heeft zich in zijn boek daarom moeten beperken tot bedrijven in het centrum van de stad, zoals de kroegen van de vooroorlogse Schiedamsedijk. Hij beschrijft de periode van 1900 tot 1980.

Het boek van Boddaert wordt uitgegeven in eigen beheer. Boddaert schreef jarenlang over het verleden van Rotterdam in kranten als Het Vrije Volk en De Havenloods. Ook is er een serie boeken van hem verschenen over diverse Rotterdamse instellingen.

Reageer op dit artikel