nieuws

Celstraffen voor dood in jagen dj

Horeca

Twee mannen uit Arnhem hebben in hoger beroep flinke straffen horen eisen voor hun betrokkenheid bij de doodslag op de 21-jarige dj Roberto Laffree van de Arnhemse discotheek Get In.

Het gaat om straffen van zeven en vijf jaar. Ook wil justitie dat beiden ruim drieduizend euro schadevergoeding betalen aan de moeder van het slachtoffer. Daarnaast is het tweetal ten laste gelegd dat ze als loverboys opereerden. De geëiste straffen zijn gelijk aan de sancties die de rechtbank in Arnhem eerder oplegde.

Laffree werd volgens de advocaat-generaal in februari 2004 door zijn belagers geschopt en geslagen en bij Velp de ijskoude IJssel in gejaagd. Terwijl de dj in de rivier zwom, werd hij door vier mannen met stokken en stenen bekogeld. Zijn licht werd twee dagen later gevonden. Onderkoeling is Laffree fataal geworden.

Volgens de hoofdverdachte, de 20-jarige G.A., had hij ruzie met Laffree omdat de dj een lening niet had afgelost. Volgens de advocaat van de hoofdverdachte koos Laffree er zelf voor in het water te vluchten. Hij had ook naar een nabij gelegen boerderij kunnen lopen en daar om hulp vragen, aldus de raadsman.

Reageer op dit artikel