nieuws

Comeback voor lichte lunch

Horeca

Goed nieuws voor restaurateurs: de lunch keert (in 2006) terug. Ten minste als het aan trendwatcher Anneke Ammerlaan en reizend cuisinier Constant Fonk ligt. Beide panelleden zien kansen op de lunchmarkt, zo lieten ze weten tijdens de lunchtalkshow van Misset Horeca op de eerste beursdag in de Horecavarena.

Vooral de lichte lunch met veel vegetarische gerechten in een informele sfeer, gaat het maken volgens Ammerlaan. Vooral in Australie en Nieuw-Zeeland ervaarde de trendwatcher hoe fijn het is om in losse ambiance een middaghapje te eten.

‘ Over acht jaar zullen vooral ouderen veel gaan lunchen’’, voorspelt Fonk. Zij ruilen het diner in voor een lunch van twee gangen die vor hen het culinaire hoogtepunt van de dag vormt. ,,Ze willen niet met een volle maag in bed liggen en kiezen daarom voor de lunch’, verklaarde Fonk.

De enige die sceptisch was over de comeback van de lunch, was panellid Robert Kranenborg van le Cirque in Scheveningen. ‘Ik moet het nog zien. Er zijn niet veel restaurants die zowel een goede lunch als diner draaien. Er zijn in Nederland zoveel plekken waar je een lunch kunt kopen.’

Meer over de Horecava leest u in ons speciale Horecava-dossier.

Reageer op dit artikel