nieuws

Dodental hotelramp Mekka loopt op

Horeca

Het dodental na het instorten van een hotel in de Saudische bedevaartsstad Mekka is vrijdag tot 34 opgelopen. Ruim zestig personen zijn gewondgeraakt, maakten de autoriteiten bekend.

Onder de doden zijn volgens Arabische media vier pelgrims uit de Verenigde Arabische Emiraten die net voorbijliepen toen het pand dat als pension voor pelgrims diende, instortte. Volgens getuigen brak er eerst brand uit in het pension.

Het gebouw stond in het oude stadsdeel op nog geen vijftig meter van de Grote Moskee van Mekka. De voor moslims heilige stad zit vooral door de komende pelgrimsweek boordevol met islamieten uit heel de wereld. Zondag begint er de hadj, de rituele bedevaart naar Mekka en omgeving die tien dagen duurt en wordt afgesloten met het offerfeest, Eid Al Adha.

Reageer op dit artikel