nieuws

Enthousiasme over wijntherapie

Horeca

Rode wijn is meer dan een goddelijk drankje, ontdekte de mensen achter Thermae Son in het Brabantse Son en Breugel. Zij haalden de zogeheten San Vinotherapie naar Nederland, een wellnesskuur op basis van wijndruiven.

In de kuur wordt gebruik gemaakt van producten die zijn samengesteld uit druivenpitten, koudgeperste druivenpittenolie en rode wijnextracten. Ze vormen een mengsel die over het lichaam kan worden uitgewreven. ‘De sterke antioxydant uit de druivenpit versterkt het immuunsysteem van de cellen en beschermt tegen huidverontreiniging en –veroudering’ aldus woordvoerster Sylvie Rademakers van Thermae Son.

Lifestylecoach en diëtiste Lenny Versteegden uit Amsterdam probeerden de kuur al eens eerder en is er zeer over te spreken. Zij stelt dat het vaatvernauwingen verhindert en dat het om die reden erg goed is voor mensen die roken en stress kennen. De kuur bestaat uit een volledige verzorgingslijn voor gezicht en lichaam. Daarnaast kent de kuur ook verscheidene druivensappen, fruitige fitnessdrinks en wijngerechten, naast uiteraard het glaasje wijn als onderdeel van de therapie.

Reageer op dit artikel