nieuws

Geïnaugureerde preses Dijsselbloem gaat flink lobbyen

Horeca

De nieuwe Europese voorzitter van restaurantclub Euro-Toques, Fred Dijsselbloem, gaat in Brussel flink lobbyen voor het behoud van ambachtelijke en eerlijke producten. Dat meldde hij tijdens zijn inauguratie als voorzitter op de openingsdag van de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht.

Vorig jaar in mei maakte Zibb.nl/horeca bekend dat Fred Dijsselbloem de nieuwe Europese voorzitter van de organisatie zou worden. Tijdens de EFFF in het MECC in Maastricht werd de patron-cousinier van restaurant De Stad Rome in Warmond geïnaugureerd als opvolger van Bernard Fournier.

Dijsselbloem komt met het voorzitterschap in het illustere rijtje Paul Bocuse, Pierre Romeyer en Myrthle Allen. Kookvirtuozen bij uitstek. ‘Maar ik blijf gewoon mijn winkeltje draaien. Heb geen illusies om te werken naar een Michelinster of andere bekroning. Mijn doel is om de nieuwe EU-landen bij onze organisatie te betrekken en in te passen. Verder bestaat Euro-Toques volgend jaar twintig jaar. In het oprichtingsland België gaan we een groot feest houden en mogelijk acties uitrollen in onze restaurants’, aldus Dijsselbloem.

Euro-Toques is een restaurantorganisatie met als doel het behouden van culinaire tradities het beschermen van kleine producenten. Eén van de belangrijke actiepunten van de organisatie is de introductie van smaaklessen in het onderwijs, om zo verloedering van het hedendaagse eetpatroon tegen te gaan. In ons land zijn circa 120 restaurant aangesloten bij Euro-Toques. In Europa zijn dat er meer dan vierduizend.

Reageer op dit artikel