nieuws

Gelredome boekt record winst

Horeca

Meer dan zevenhonderdduizend bezoekers, 45 evenementen en een recordwinst van 2,8 miljoen euro. Gelredome kijkt terug op een succesvol jaar.“We hebben onze doelstellingen overtroffen“, zegt Gelredome-directeur Jasper van Amstel.Het succes is onder andere te danken aan de stijging van het aantal evenementen, dat een vaste plek op de kalender heeft gekregen.

Zoals de EO-jongeren- en gezinsdag, Monster Jam, Tractor pulling, Philips Ameezing Concert, Autogala en dance-evenement Qlimax.“We hebben jaren geleden dit beleid uitgestippeld om een bredere basis te krijgen. Daarvoor hebben we zelf bij enkele evenementen ook een risico genomen. We zijn daarnaast vooral blij met de grote variëteit. We bieden voor elk wat wils. Dat was ooit een van de doelstellingen voor de bouw van Gelredome.”

Het meeste publiek (70.000 bezoekers) kwam begin juli 2005 in Gelredome, toen in vier dagen achtereenvolgens Coldplay, Anastacia en Queen met Paul Rodgers in Gelredome stonden. Ook het decemberweekend met Simply Red op vrijdag en de voetbalwedstrijd Vitesse-Ajax op de zondag springt eruit. Voor het eerst sinds jaren zaten er toen weer 25.000 mensen bij Vitesse.

Het succes is echter geen reden om op de lauweren te rusten, stelt Van Amstel: “Als de voortekenen niet bedriegen, wordt 2006 nog beter.”Daarin wordt de lijst vaste evenementen onder meer uitgebreid met het Giga Piraten Festijn, een concert op 17 maart met Nederlandse artiesten. Ook is Gelredome druk doende om een opera in huis te halen.

Reageer op dit artikel