nieuws

Hemingway-hotel’ door brand verwoest

Horeca

Een felle brand heeft het Compleat Angler Hotel op de Bahamas verwoest. Volgens het hotel verbleef de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway eind jaren dertig van de vorige eeuw een geruime periode in het hotel.

Dat meldt The Buffalo News. Bij de brand zijn gesigneerde boeken, originele foto’s en een schilderij van de vissersboot van Hemingway verloren gegaan. Dat meldt een woordvoerder van Bimini, de plaats waar het hotel is gevestigd. Tijdens het verblijf in het hotel schreef Hemingway ondermeer het in 1937 uitgekomen boek To Have and Have not.

Autoriteiten op het tropische eilanden melden dat tijdens de brand tien medewerkers en één gast aanwezig waren in het hotel. Bij reddingswerkzaamheden is hotelbaas Julian Brown omgekomen. Het Compleat Angler Hotel in Bimini ligt op het noorden van het tropische eiland, zo’n 150 kilometer van de kust van Florida.

Reageer op dit artikel