nieuws

Het is overweldigend

Horeca

In een stampvolle HorecavArena zijn de winnaars van Snackkoeriers Cafetaria Top 100 gehuldigd. De grootste beker was voor de nummer een, cafetaria De Bik Bar in Emmen. Als tweede eindigde Snackpoint Knoors in Berg aan de Maas de derde die een beker in ontvangst nam is Snackcorner Nieuwveld in Hoogvliet.

Eigenaar Jan Huizing, van de winnende Cafetaria De Bik Bar roemde zijn personeel en riep al zijn medewerwerkers op om op het podium te komen en mede de prijs mede in ontvangst te nemen.

Huizing is nog steeds onder de indruk van de commotie die de Cafetaria Top 100 met zich meebracht. ‘ Het is overweldigend en gewoon niet te bevatten’, aldus Huizing.‘ Media-aandacht, felicitaties en ga zo maar door, onze zaak was een grote bloemenzee.’ De topklassering betaalt zich ook inklinkende munt uit. ‘In de eerste week na de bekendmaking (21 december) hadden we een omzetstijging die per dag varieerde van zestig tot negentig procent. Zelfs deze eerste week van januari zitten we nog op 35 procent stijging.’

De nummer een van verleden jaar, Peter Vos van Cafetaria ’t Vosje in Rosmalen, die de bekers overhandigde, ervaarde verleden jaar hetzelfde. Ervaring in het winnen van prijzen kan hem niet ontzegd worden. ‘In 1997 werd mijn zaak uitgeroepen tot Cafetaria van het Jaar. De Top 100 had echter veel meer impact. De media-aandacht was overweldigend. En we hebben het ook in de kassa gemerkt. We hebben afgelopen jaar zeventien procent omzetgroei gehad’, aldus Vos.

Na de uitreiking volgde een discussie over de toekomstr van de branche. Meer daarover is te lezen in Snackkoerier 2 van 20 januari.

Reageer op dit artikel