nieuws

Horeca moet massaal aan wijn van Gort

Horeca

Ilja Gort wil met zijn Tulipe-wijnen de horeca bestormen. De wijnmaker is in onderhandeling met diverse importeurs. Binnen een maand moet de deal rond zijn en moeten horecagasten aan de wijn van Gort.

Dat zegt Gort op het wijnevenement Wine Professional. De Nederlander runt al geruime tijd de succesvolle wijnboerderij Chateau de la Garde in Frankrijk, niet ver van de wijnstad Bordeaux. Met Albert Heijn sloot hij enkele jaren geleden een deal voor zijn Tulipe-wijnen. Nu is de horeca aan de beurt.

‘Ik ben hard op zoek naar een importeur. Er worden diverse gesprekken gevoerd met kanshebbers en ik ben er van overtuigd dat ik binnen een maand rond ben met een importeur’, aldus Gort.

Freek de Jonge
Over Wine Professional was Gort zeer positief. ‘Ik heb lekkere wijnen geproefd. Zo’n beursje is heel gemoedelijk en gezellig, daar houd ik van. Je kunt het vergelijken met kleine wijnbeurzen in Frankrijk. Het is hier minder money-driver en dat bevalt me wel.’

Gort vervolgt: ‘Wat we opvalt is dat er steeds meer food insluipt. Dat zal de directie van de Horecava niet zo leuk vinden, denk ik. Binnenkort ben ik weer in Nederland, wanneer ik samen met Freek de Jonge op de EFFF in Maastricht een presentatie geef’.

Reageer op dit artikel