nieuws

Ilja Gort krijgt fles wijn door ruit

Horeca

Ilja Gort heeft stevige kritiek op wijnen uit de nieuwe wereld moeten bekopen met ‘een aanslag’. Enkele weken geleden vloog er een fles wijn door een ruit van zijn woning in het Utrechtse Maartensdijk.

Dat bekende de Nederlandse wijnmaker tijdens Wine Professional in Amsterdam. Gort, die in het Zuid-Franse Saint Romain La Virvée een wijnchateau runt, haalde onlangs in een bijlage van De Telegraaf vernietigend uit naar wijnen uit de nieuwe wereld. Hij noemde de wijnen ondermeer ‘geitenzeik’ en ‘boenwas’.

Best Emotioneel
Op Wine Professional vertelde hij dat er kort na zijn uitlatingen een fles wijn door een raam van zijn Hollandse huis vloog. ‘Het was in eerste instantie best emotioneel. Later moest ik er wel een beetje om lachen. Ik drink uit religie alleen Franse wijnen en heb niets met wijnen uit de nieuwe wereld. Dat heb ik in het artikel duidelijk gemaakt. Al zijn er natuurlijk best goede wijnen uit die landen’, aldus Gort.

Reageer op dit artikel