nieuws

Mataharischotel lekkerste snackmenu 2006

Horeca

Untara Samsuria van Matahari FoodPalace in Haarlem is woensdagmiddag met zijn Mataharischotel eerste geworden in de vakwedstrijd Lekkerste Snackmenu 2006. Tweede werd Michael Schimmel van cafetaria Anytime Bargeres in Emmen, Tim Colijn van Colijn snacks-broodjes-vis in Rhenen ging met de derde prijs naar huis.

Winnaar Samsuria deed al een paar keer eerder mee met de wedstrijd, maar viel nooit in de prijzen. Nu stak hij er wel met kop en schouders bovenuit. De jury was onder de indruk van de smaak en bereiding van de Mataharischotel. Het menu bestaat uit kip sate gecombineerd met aardappelpuree en een salade met pistache dressing. In alles proef je de geboortegrond van Samsuria: het Indonesische eiland Java.

Ook de nummer twee, Michael Schimmel van Anytime Bargeres in Emmen, maakte indruk. Schimmel kan zichzelf en z’n producten goed verkopen. Zijn Boerenkinkel menu zit boordevol Drenthse ingredienten, zoals boerenfriet, honing van eigen bodem en een flesje Drenths bronwater om de dorst te lessen.

Gezondheidstrend
De nummer drie, Tim Colijn, viel op met zijn vismnenu Het Vissertje. Kibbeling, frites en gemengde sla. Snel te maken, lekker vers en erg smaakvol. Colijn was de enige van de in totaal 22 deelnemers die gebruikmaakte van vis.

Volgens de organiserende Stichting Activiteiten Fastfood & IJsbedrijven wordt de kwaliteit van de menu’s elk jaar beter. Er is veel creativiteit en de menu’s zijn bovendien over het algemeen zeer geschikt voor de verkoop. En de gezondheidstrend zet verder door: groenten en veel rauwkost waren ruimschoots aanwezig.

De winnaars van het Lekkerste Snackmenu 2006 mogen onder leiding van topkok Pierre Wind een dag op culinaire stage naar Hanos.

Reageer op dit artikel