nieuws

‘Meisje van de Bakker’ niet uit de horeca

Horeca

De beste dienstverlener van Limburg komt dit jaar niet uit de horeca. Dat bleek tijdens de vakbeurzen BBB en EFFF in Maastricht waar het ‘Meisje van de Bakker’ werd benoemd.

Fleur Coolen ging met de prijs aan de haal. De 21-jarige Coolen in shopmanager van kledingconcern Vero Moda in Maastricht. Ze werd gekozen uit achttien kandidaten door de jury te overtuigen wat in haar ogen gastvrijheid is. Coolen is van mening dat de taal waarin een toeristische gast wordt aangesproken van groot belang is.

Daarnaast gaf je in haar passievolle betoog een suggestie voor collega’s, die ook maar iets met gastvrijheid te maken hebben. ‘Organiseer voor dienstverleners die in aanraking komen met al die buitenlandse bezoekers regelmatig taalcursussen’, aldus Coolen.

Het ‘Meisje van de Bakker’ wordt gedragen door de samenwerkende VVV’s in Limburg, Koninklijk Horeca Nederland en MECC Maastricht. Ruim honderd logiesverstrekkers deden mee aan het gastvrijheidsproject. Toeristen hebben gedurende het afgelopen jaar via vouchers hun voorkeur kenbaar gemaakt. Hieruit zijn de achttien kandidaten gekozen. De voucher kon de toerist uitreiken aan dienstverleners in de horeca, middenstand, taxi, tankstation en politie.

Reageer op dit artikel