nieuws

Nieuwste attractie Efteling vaart eerste paasdag uit

Horeca

Het mysterieuze spookschip De Vliegende Hollander, de nieuwste attractie van de Efteling in Kaatsheuvel, vaart eerste paasdag (16 april) uit. Dat heeft directievoorziter R. van der Zijl zaterdag bekendgemaakt.

De Vliegende Hollander is de grootste en duurste attractie (20 miljoen euro) die de Efteling ooit heeft gebouwd. ,,Voor de Vliegende Hollander heeft het familieattractiepark het beste uit diverse topattracties bij elkaar gebracht”, zei Van der Zijl. De directievoorzitter noemt de nieuwste attractie iets bijzonders, ook al omdat die bijna volledig door de Efteling is bedacht en ontwikkeld. De pretparkkenner omschrijft de aanwinst als ,,een combinatie van een walk-through, darkride, achtbaan, watercoaster en een splash, samengevat in een rijk gethematiseerd geheel, dat zich zowel binnen als buiten afspeelt”. De Vliegende Hollander vertelt de legende rond de 17e eeuwse kapitein Willem Vanderdecken van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), en zijn schip ‘Den Hollander’. Tegen alle regels in vaart de hebzuchtige kapitein in 1678 op een stormachtige eerste paasdag uit, de verdoemenis tegemoet.

De bezoeker wordt meegenomen naar de Gouden Eeuw en maakt mee hoe de succesvolle VOC-kapitein uit hebzucht zijn carrière vergooit en een groep kapers aanvoert. Daarmee tekent hij zijn eigen noodlot en is gedoemd om met zijn mysterieuze, vurige spookschip voor eeuwig de zeven zeeën te bevaren.

De attractie begint in het huis van Vanderdecken, via een smokkelgang komt de bezoeker vervolgens bij een haven uit om met een sloep in bijna vier minuten tijd de vloek van De Vliegende Hollander te trotseren. Daarbij stijgt de sloep in een hoek van 45 graden naar 22,5 meter en haalt op zijn tocht snelheden van ruim zeventig kilometer per uur. In oktober vorig jaar kwam een 55-jarige bouwvakker uit Breda bij de bouw van de attractie om het leven toen het dak van een tunnelbak instortte en de man vier meter naar beneden viel.

Reageer op dit artikel