nieuws

Nijmeegse horeca scoort flink met jubileumfeesten

Horeca

De horeca in Nijmegen heeft flinke omzetten gescoord tijden de viering van het tweeduizendjarig bestaan van de stad. Dat blijkt uit onderzoek waarin op de euro precies wordt aangegeven wat de honderdduizend bezoekers uit binnen- en buitenland hebben uitgegeven.

Uit het onderzoek blijkt dat een bezoekers gemiddeld 24 euro besteedde in de Nijmeegse horeca. Dat betekent bijna 2,5 miljoen euro omzet voor eet- en drinkgelegenheden in de Gelderse stad. Verder blijkt uit het onderzoek dat 57 procent van de bezoekers van plan is vaker naar Nijmegen te komen.

Burgemeester Ter Horst zegt erg tevreden te zijn over de resultaten van de feesten in haar stad. ‘Nijmegen 2000 heeft ons geen windeieren gelegd’, aldus Ter Horst tijdens haar nieuwjaarstoespraak, genoteerd door De Gelderlander.

Reageer op dit artikel