nieuws

Regina Daleman eerste nationaal kampioen receptie

Horeca

´Erg gastvrije en warme persoonlijkheid en veel ervaring.’ Zelfbewustheid kun je de eerste nationaal kampioen receptie niet ontzeggen. Regina Daleman van hotel De Giraf in Emmen weet gewoon waarom ze gewonnen heeft.

Net als bij het kampioenschap instellingenkoks (ook op donderdag gehouden) ook bij deze wedstrijd (van het Gastvrijheidsgilde) maar vier deelnemers: Ingrid Leenstra (4e, ook van De Giraf), Belinda van Polanen (3e, Holiday Inn Leiden) en Guido Steennis (2e, Best Western Star Hotel Hengelo). En dus Daleman, die wel een reden heeft voor de geringe animo: ´Dit is de eerste keer dat dit kampioenschap gehouden wordt, dus men is hiermee nog onbekend.’

De deelnemers moesten in een uit de praktijk nagebootste situatie laten zien wat hun kwaliteiten waren. Gasten inchecken, telefoontjes tussendoor aannemen en klachten behandelen. De front-office manager van De Giraf (´Nee, het is geen dierentuin’) voerde die a la minute opdrachten het beste uit. ´Ik ga de titel verdedigen. Ik raad iedereen aan om volgend jaar mee te doen.’

Reageer op dit artikel