nieuws

Restaurant serveert half januari kerstdiner

Horeca

Restaurant De Zeeuwsche Herberghe in Zierikzee heeft bewoners van zorgcentrum De Wieken drie weken na kerst nog een kerstdiner geserveerd. 26 bewoners en negen begeleiders genoten vorige week van de feestelijke dis in het restaurant.

Eigenaar Yuen van De Zeeuwsche Herberghe wilde iets doen voor ouderen in Zierikzee. Via een medewerkster die voor haar opleiding stage loopt in De Wieken kwam hij bij een activiteitenbegeleider van het verzorgingstehuis.

‘Hij vroeg ons of de bewoners trek hadden in een kerstdiner in zijn restaurant’, aldus de activiteitenbegeleider in de PZC. ‘Alleen kregen we op die korte termijn het benodigde aantal begeleiders rond de kerstdagen niet bij elkaar. Daarom eten we er enkele weken later.’

Reageer op dit artikel