nieuws

Restaurants betalen parkeerbon gast

Horeca

Bezoekers van de Doesburgse eetgelegenheden Bistro Roezemoes en Ristorante Vallermosa kunnen probleemloos genieten van een diner. Sinds kort betalen de eigenaren van de restaurants zelfs de parkeerbonnen.

De ‘parkeerservice’ van Angelo Driessen en Bianca Curridori, eigenaren van Roezemoes en Vallermosa, komt voort uit ergernis over het parkeerbeleid van de gemeente Doesburg. In het Gelderse stadje moeten bezoekers tot 20.00 uur betalen om te parkeren, in tegenstelling tot veel omliggende plaatsen. Die hanteren een betaalde parkeertijd tot 18.00 uur.

‘We garanderen al onze gasten die met de auto komen een gezellige avond zonder bekeuring. We attenderen iedere gast bij binnenkomst op de parkeertijd tot 20.00 uur. Niemand verwacht dat je in een plaatsje als Doesburg na 18.00 uur voor het parkeren moet betalen’, beginnen Driessen en Curridori hun betoog.

Driessen en Curridori vervolgen: ‘Wanneer de parkeermeter bijgevuld moet worden, dan regelen wij dit. Zo kunnen gasten onbezorgd genieten zonder op de klok te moeten kijken. Alle kosten voor het parkeren tijdens het verblijf zijn voor onze rekening. Wanneer een gast toch een parkeerbon krijgt, zien wij dat als nalatigheid van onze kant en betalen wij de bekeuring.’

Reageer op dit artikel