nieuws

Spoorwegmuseum naar vijfde plaats

Horeca

Het Spoorwegmuseum heeft in het eerste half jaar na de opening 309.904 bezoekers getrokken. Het oude museum telde gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar. Daarmee was het Spoorwegmuseum al het best bezochte museum in de provincie Utrecht. Landelijk gezien staat het museum nu op de vijfde plaats van best bezochte musea.

Het museum schrijft het succes toe aan de totale metamorfose die het heeft ondergaan en de mix van educatie en entertainment. Het museum verwacht het eerste openingsjaar (4 juni 2005 tot 4 juni 2006) 400.000 bezoekers te trekken.

Ook het Centraal Museum in Utrecht heeft het met 94.000 bezoekers goed gedaan het afgelopen jaar. Een stijging van 15 procent in vergelijking met het jaar ervoor. De stijging was vooral te danken aan grote publiekstrekkers als de tentoonstelling ’Vikingen’.

Reageer op dit artikel