nieuws

Subsidieplan voetbalfeesten gemiste kans voor horeca

Horeca

Inwoners van Amsterdam die tijdens het WK-voetbal van komende zomer een straatfeest willen organiseren, kunnen daarvoor subsidie krijgen. Eerder verbood burgemeester Job Cohen horecaondernemers om buiten biertaps te plaatsen tijdens het grootschalige sportevenement. KHN afdeling Amsterdam spreekt van een gemiste kans.

Het nieuwe subsidieplan houdt in dat de gemeente 15.000 euro beschikbaar stelt voor feesten. Hiermee kunnen honderd voetbalfeesten in de stad worden georganiseerd door de bewoners van de straat. De bedenkers van het idee stellen dat straatfeesten leuk zijn en bovendien goed zijn voor de sociale samenhang in de wijken.

KHN afdeling Amsterdam stelt dat straatfeesten zeker kunnen bijdragen aan de sfeer en aan het I Amsterdam-gevoel. ‘Een leuk initiatief van de gemeente. Het blijft echter jammer dat de gemeente de initiatieven van ondernemers niet wil ondersteunen’, aldus manager Reinet Krijger van KHN afdeling Amsterdam in een reactie.

‘De feestjes die zij wilden organiseren kunnen ook kleinschalig en intiem van karakter zijn en de straatfeesten ondersteunen, zolang je maar met elkaar in gesprek blijft over de voorwaarden en uitvoering van dergelijke initiatieven. Kennelijk heeft de gemeente geen vertrouwen in de ondernemers of geen zin om met hen daarover te praten. Een gemiste kans.’

Reageer op dit artikel