nieuws

Ton Schot Prijs voor Ruud van Ingen

Horeca

Volgende week dinsdag 17 januari wordt de Ton Schot Prijs uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs is een onderscheiding voor personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het medium Beurzen & Tentoonstellingen. Het evenement vindt tegelijk plaats met de nieuwjaarsreceptie van de brancheverenigingen Fbtn, ESAH en VNC in Hotel Okura in Amsterdam.

De Ton Schot Prijs zal worden uitgereikt door de ere-voorzitter van de stichting: Prof. Dr. Wisse Dekker (oud-president Philips Eindhoven). De eer valt dit jaar te beurt aan de heer Ruud van Ingen, voormalig algemeen directeur van Jaarbeurs Utrecht en ere-president van de internationale beurzenbranchevereniging UFI.

Inmiddels is de medaille in de Orde van Schot een officiële regeringsonderscheiding.In de naamgeving van de stichting en de onderscheiding wordt de herinnering levend gehouden aan reclameman en vakjournalist Ton Schot, die als eerste in Nederland de integratie van beurzen en tentoonstellingen in de marketingcommunicatiemix publiekelijk en met vasthoudendheid bepleitte. De stichting Ton Schot Prijzen werd in 1996 opgericht, maar de Ton Schot Prijs werd al vanaf 1990 uitgereikt. De eerste die de Ton Schot Prijs in ontvangst mocht nemen was Ton Schot zelf. In december 2000 overleed hij op de respectabele leeftijd van 85 jaar. Hoofdsponsors van de Stichting Ton Schot Prijzen zijn: TNT Showfreight (Duiven) en Van Os-Sonnevelt (Berlicum, NL en Londerzeel, BE). Donateurs zijn Ahoy’ Rotterdam, Amsterdam RAI, FEC Leeuwarden/Prins Bernardhoeve, Jaarbeurs Utrecht en Libéma in Rosmalen. Mediapartner is Expovisie.

Reageer op dit artikel