nieuws

Belgische horeca steunt Denen na cartoonrellen

Horeca

Diverse restaurants in Antwerpen hebben afgelopen weekend een solidariteitsactie gehouden voor Denemarken. De Belgische horecazaken steunen zo de Denen in de kwestie over de spotprenten.

Dat meldt de Belgische krant De Gentenaar. Het plan werd vorige week gelanceerd door de 33-jarige Antwerpse kelner Olivier Bronselaer. De horecamedewerker riep in een e-mail cafés en restaurants op om vooral Deense producten op de kaart te zetten.

‘Het eerste restaurant dat reageerde was De Bonten Os in Antwerpen. Meteen hebben ze Deense bieren, zoals Carlsberg en Tuborg, op de menukaart gezet. En het hele weekend lang konden de mensen er van de typische Deense zalm genieten’, aldus Bronselaer in De Gentenaar.

Bronselaer gaf in zijn e-mail de uitbaters een lijst met suggesties om de actie kracht bij te zetten. Bronselaer: ‘Je kan bijvoorbeeld een Deens ontbijt serveren, simpelweg door het aanbod aan te vullen met een paar sneetjes knackebrot. Een Deense kaasplank, kan natuurlijk ook’.

De Belg vindt niet dat zijn actie olie op het vuur gooit. ‘We moeten ons vooral niet in een hoekje laten duwen. Op die manier lijkt het alsof we ons schuldig voelen. Er gaan al stemmen op om ook producten van overige Europese landen, waaronder wellicht het onze, massaal te boycotten. Dat kan zware consequenties hebben’, aldus Bronselaer.

Reageer op dit artikel