nieuws

Canon en Van den Ende sluiten deal in nachtclub

Horeca

Canon CEO Martin Trampe en Joop van den Ende tekenden op Valentijnsdag de sponsorovereenkomst voor de musical Cabaret in de fameuze Kit Kat Klub. Canon zal in 2006 relaties meenemen naar de musical Cabaret. Canon’s bedrijfsfilosofie Kyosei houdt onder meer in dat Canon naast maatschappelijke ook culturele activiteiten ondersteunt.

Het door Van den Ende geproduceerde Cabaret is sensationeel anders dan andere musicals en op 14 februari in première gegaan. Speciaal voor Cabaret is het theater Carré volledig ingericht als de Kit Kat Klub. Hierdoor waant de bezoeker zich deelnemer aan het avontuur van het leven in en rond de nachtclub.

Het verhaal van Cabaret speelt in het Duitsland van de jaren dertig, wanneer de nazi’s hard op weg zijn het Derde Rijk te stichten. In de Berlijnse nachtclub de Kit Kat Klub, doen het zangeresje Sally Bowles en de gladde ceremoniemeester van de club hun best om de bezoekers met extravagant vermaak hun ongemakkelijke en trieste leven te doen vergeten. Deze nieuwe versie van de musical Cabaret legt de innerlijke gevoelens bloot van de samenleving aan de vooravond van het opkomende nazi regime. Wanneer de greep van de nazi’s steeds klemmender wordt, blijft men in de decadente Kit Kat Klub met ongeëvenaarde ironie van het leven genieten en gooit men elke realiteitszin overboord. En de bezoeker zit er middenin.

Reageer op dit artikel