nieuws

Consument wil alcohol in kantines

Horeca

Alcohol moet niet uit sportkantines worden geweerd. Zestig procent vindt dat alcohol in sportkantines niet aan banden moet worden gelegd. De uitkomst staat haaks op de doelstelling van de horeca.

Dat blijkt uit een onderzoek op internet onder lezers van Telegraaf.nl. Van de 2941 respondenten meent 39 procent dat het best een beetje minder kan in sportkantines. Maar de grote meerderheid is tegen een alcoholverbod in sportkantines. Vooral mannen zijn voor het drinken van een pilsje in de kantine.

Wat opvalt is dat vrouwen zich met 57 procent behoorlijk kunnen vinden in het idee om alcohol in kantines in de ban te doen. Mannen daarentegen zien hierin niets, getuige de 29 procent lage score. Verder zegt 30 procent van de respondenten dat de prijzen in kantines omhoog moeten. 61 procent van de respondenten deelt de stelling ‘sporten is voor ouders al duur genoeg, gun ze toch een goedkoop pilsje en een tosti’.

De laatste week is er een hevige discussie losgebarsten over drank in sportkantines. Zeker met het oog op het komende WK voetbal in juni en juli wil de horecawaakhond BEM zo snel en veel mogelijk terrein winnen in de strijd tegen de paracommercie. De horeca ergert zich aan de oneerlijke concurrentie in gelegenheden die veelal overeind wordt gehouden met subsidies en vrijwilligers.

Reageer op dit artikel