nieuws

Dit jaar geen Airshow in Lelystad

Horeca

Op de luchthaven in Lelystad komt geen Airshow Lelystad 2006. Dat liet de woordvoerder van Stichting Flevoland Airshow maandag weten. De organisator heeft de plannen voor het grootschalige evenement moeten annuleren, omdat Lelystad Airport vindt dat de show niet in het eigen promotieplan past van dit jaar.

De show zou alleen promotie zijn van de luchtvaart en niet van de luchthaven, aldus de woordvoerder van de stichting. Het is het tweede jaar achtereen dat de show niet kan doorgaan. Vorig jaar werd het evenement afgeblazen, aangezien de stichting niet voldoende tijd had om de organisatie rond te krijgen. Ze had dan ook de hoop op dit jaar gevestigd.

De stichting betreurt de beslissing van de luchthaven, maar zegt niks anders te kunnen doen dan zich erbij neer te leggen. De organisatie is van mening dat het evenement niet alleen de luchtvaart promoot, maar ook de luchthaven op de kaart zet door de hoge bezoekersaantallen van voorgaande jaren. Zo trok de laatste show 30.000 bezoekers.

Stichting Flevoland Airshow biedt het evenement volgend jaar weer aan bij Lelystad Airport. Als deze het evenement weer aan de kant schuift, gaat de organisatie op zoek naar andere mogelijkheden. ,,De show aanbieden bij andere luchthaven in Nederland is dan een optie”, aldus een woordvoerder van de stichting.

Reageer op dit artikel