nieuws

Flinke beloningen voor topmannen Sligro

Horeca

Hoewel de bestuurders van Sligro een lagere bonus hebben gekregen, is hun totale beloning over 2005 toch gestegen door een eenmalige financiering van het pensioen. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag van de onderneming.

Bij bestuursvoorzitter Abel Slippens kwam de extra pensioenbijdrage neer op een bedrag van 238.000 euro, waardoor zijn totale beloning ten opzichte van het voorgaande jaar met 40 procent steeg naar 741.000 euro.

Financieel directeur H. van Rozendaal kreeg een bedrag van 71.000 euro extra ter opvulling van het gat dat is ontstaan doordat de pensioenen bij Sligro zijn overgegaan van een eindloonregeling naar een zogenoemde beschikbare premieregeling. Zijn beloning kwam uit op 507.000 euro, een stijging met bijna 7 procent.

Bestuurder K. Slippens zag zijn totale beloning stijgen met bijna 14 procent tot 459.000 euro. Hij heeft als enige bestuurder een verhoging van 20 procent gekregen van zijn vaste salaris, dat daardoor stijgt naar 233.000 euro.

Reageer op dit artikel