nieuws

Gesloopte chef-kok Patrick Castelijns stopt ermee

Horeca

Patrick Castelijns, chef-kok van het bekende restaurant La Castelière in Hoogerheide, legt zijn messen neer. Meer dan dertig jaar achter de kachel hebben hem gesloopt. La Castelière staat in de etalage.

Het restaurant behoorde vele jaren tot de beste twintig restaurants van ons land. Daarnaast werd de zaak maar liefst zes maal uitgeroepen tot beste restaurant van de provincie Noord-Brabant. Castelijns is bijna zestig en vindt het na jaren koken welletjes.

‘Zolang we de zaak niet hebben verkocht, en we toch hier zijn, zullen we op verzoek nog wel eens koken. Maar de eerste belangstellenden voor het pand hebben al op de stoep gestaan’, aldus Castelijns in de regionale krant BN/DeStem over zijn vertrek.

Castelijns werd geboren in Parijs in 1946. Hij groeide op in de Franse hoofdstad. Na zijn studie filosofie werd hij door zijn vader naar Madrid gehaald om te werken in diens autogarage. Daar ontmoette hij de Nederlandse Marianne, waarna ze weer naar Parijs vertrokken om er te werken op het Ministerie van Transport.

De ouders van Marianne runde hotel-restaurant Het Pannenhuis in Hoogerheide. Zo streek Castelijns in 1975 neer in Hoogerheide. Na een uitstapje naar Zeeland kwam hij weer snel terug in Hoogerheide. Het culinaire paar gaat zich de komende tijd bezighouden met reizen naar onder meer Frankrijk en Italië.

Reageer op dit artikel