nieuws

Horeca houdt vast aan spaarloonregeling

Horeca

De belangstelling in de horeca om deel te nemen aan de levensloopregeling is minimaal. De spaarloonregeling is daarentegen wel behoorlijk populair. Dat meldt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in een reactie op berichten over de levensloopregeling.

Uit een onderzoek van het blad AssurantieMagazine blijkt dat tot dusver nog geen 10 procent van de werknemers heeft gereageerd op de via hun werkgever verstuurde aanbiedingen voor een levensloopregeling. De horeca wijkt niet af van die lijn.

‘In de horeca is dat niet anders. We hebben niet onderzocht waarom en hoe het verdeeld is over de sectoren. Voor spaarloon is relatief veel belangstelling. Het levert snel geld op en dat past bij de doelgroep. Deze spaarvorm is daarnaast al enige tijd bekend bij horecamensen’, aldus Wendy Schellens van KHN.

Veel banken en verzekeraars wijten de geringe belangstelling van levensloopproducten vooral aan de onbekendheid met de regeling. Overigens hebben werknemers nog tot 1 juli de tijd om hun spaarloonregeling om te zetten in levensloop.

De levensloopregeling houdt in dat werknemers fiscaal gunstig kunnen sparen voor allerlei vormen van verlof. Ze kunnen hun opgespaarde tegoed ook gebruiken om eerder met pensioen te gaan.

Reageer op dit artikel