nieuws

Horeca kan schadevergoeding op buik schrijven

Horeca

De schade die horecaondernemers in Haaksbergen en directe omgeving hebben opgelopen door een grote stroomstoring eind november vorig jaar, wordt niet vergoed. Dat heeft stroomleverancier Essent gemeld.

Volgens Essent moet de schade voor de horecazaken worden gezien als bedrijfsrisico. In november 2005 zorgde hevige sneeuwval voor een grote stroomstoring in Haaksbergen en omliggende dorpen. Veel horeca- en detailondernemers liepen daarbij flinke schade op door onder meer omzetderving.

Bij het Meldpunt Stoomstoring Bedrijfsleven Haaksbergen kwamen kort na de storing meer dan 130 meldingen binnen. Volgens het meldpunt varieerde de bedrijfsschade van 75 tot 100.000 euro. Essent laat nu weten dat uit onderzoek blijkt dat het energiebedrijf geen schuld of nalatigheid te verwijten valt. Daarom zijn de schadeclaims van de hand gewezen.

Reageer op dit artikel