nieuws

Horecacomplex bij waterplas

Horeca

Recreatieplas Bussloo bij Zutphen krijgt een sauna-, beauty- en spa-resort. De gemeente Voorst is akkoord gegaan met de plannen van ondernemer Hans Dolman. De Apeldoorner denkt ook aan een hotel bij de waterplas.

Dat meldt De Stentor. Dolman wil in maart beginnen met de bouw van een chaletachtig gebouw met een restaurant, schoonheidssalon, baden en rustruimten. Het restaurant is uitsluitend voor gasten van de thermen. De omliggende tuin moet dé blikvanger worden. Dolman wil niet kwijt om hoe hoog de investering is maar het gaat volgens ingewijden om enkele miljoenen.

Punt van zorg was enige tijd de eis dat de wandel-, fiets- en ruiterpaden dicht langs de oevers van de plas blijven bestaan. Dolman heeft hiervoor een compromis bereikt waarbij de paden straks gewoon door zijn terrein loopt. ‘De mensen willen helemaal rond het water kunnen wandelen. Dat kan in de toekomst ook’, aldus Dolam.

De vergunningen van de ondernemer liggen de komende weken ter inzage. Zodra deze onherroepelijk zijn, gaat Dolman direct aan de slag. Dolman houdt rekening met zo’n tweehonderd gasten per dag. Kort na de realisatie van het complex gaat hij aan de slag met het idee een hotel met tachtig kamers te realiseren.

Reageer op dit artikel