nieuws

Horecastrijd tegen Kampen opgelaaid

Horeca

Het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) heropent alle juridische procedures tegen de gemeente Kampen. Volgens BEM heeft de gemeente afspraken geschonden om alcoholmisbruik tegen te gaan.

Vorig jaar juli kwamen burgermeester Jan Oosterhof van Kampen en Koninklijk Horeca Nederland (KHN) overeen dat de gemeente snel duidelijke regels zou opstellen voor horeca-activiteiten in keten, sportkantines en dorpshuizen. Daar is volgens BEM niets van gekomen. Kampen schendt daarmee eerder gemaakte afspraken, aldus BEM.

De horecawaakhond laat in een brief aan de gemeente weten dat het geduld op is en dat het weer naar de rechter stapt. Alle procedures die BEM na het overleg in juli had opgeschort, worden weer in gang gezet. Projectleider Arjan Hogervorst van BEM schrijft in zijn brief dat Kampen slecht gedrag beloont en dat Oosterhof de reguliere horeca successievelijk de nek omdraait.

Naast het opstarten van oude procedures kondigt BEM ook nieuwe rechtszaken aan. Het gaat hierbij om ‘illegale horeca’ in verenigingsgebouw Tuinlust in IJsselmuiden, MFC De Toekomst in Wilsum en wijkgebouw De Kandelaar in ’s-Heerenbroek.

Reageer op dit artikel